Jug Srbije Pčinjski okrug Vesti Vranje

Ministar Stefanović uručio u Vranju ključeve za 39 stanova pripadnicima snaga bezbednosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas u Vranju ključeve za 39 stanova pripadnicima snaga bezbednosti i tom prilikom poručio da je država ovim sistematskim rešavanjem stambenog pitanja započela proces gradnje budućnosti za ljude u našoj zemlji.

„Upravo izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koju je pokrenuo predsednik Vučić, pokazuje kako se brine o ljudima, o svakom čoveku u ovoj zemlji, jer nisu samo pripadnici snaga bezbednosti ti koji će imati priliku da kupe ove stanove, proširićemo projekat i na druge kategorije. Upravo to pokazuje da se danas više brine o ljudima, da imaju kvalitetniji život i da naša deca imaju budućnost u Srbiji“, poručio je Stefanović.

On je istakao da je današnjim useljenjem pripadnika snaga bezbednosti ispunjeno obećanje, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao, kada je postavljen kamen-temeljac za gradnju stanova u Vranju.

„Pripadnici policije, vojske i BIA su na prvoj linije odbrane naše zemlje i svako ko je dan proveo u ovim sistemima zna koliko je njihov posao težak, koliko odricanja podrazumeva i koliko su njihove porodice zabrinute kada su oni na zadacima. Ovo je samo jedna od stvari koju činimo da makar ne morate da brinete za ovaj važan deo svoje egzistencije i da vam kao država pokažemo poštovanje za sve što radite za Srbiju“, rekao je Stefanović obraćajući se pripadnicima snaga bezbednosti, koji stanove u okviru projekta državne stanogradnje imaju priliku da kupe po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je od vremena Tita, Aleksandar Vučić prvi čovek koji vodi Srbiju, a koji je pokrenuo plansko i sistematski organizovano zbrinjavanje svih pripadnika službi bezbednosti.

„Čekali smo decenijama da dođe čovek koji će biti u stanju da organizuje čitavu državu i da kaže da pripadnici službi bezbednosti imaju razloga da budu čuvani, poštovani i da imaju povoljnije mogućnosti da reše i ovaj veoma važan životni problem“, istakao je Vulin.Posle decenija čekanja, naglasio je ministar Vulin, dočekali smo da se o pripadnicima snaga bezbednosti vodi računa na poseban način, da se kaže koliko su izuzetni, da se kaže koliko su važni i da se kaže koliko ova država misli i brine o njima.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je istakao da je oko izgrađenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti planirana i gradnja infrastrukturnih objekata, kao i objekata uslužnih delatnosti, što će značajno doprineti kvalitetu života stanara tog dela Vranja.

Info centar juga