Društvo Vesti

Ministre Stefanoviću, reagujte na pisanje medija i nazivanje policajaca kriminalcima pre presude!

Saopštenjem za javnost povodom pisanja pojedinih medija o navodnim kriminalnim radnjama načelnika PS u Tutinu Nermina Zećirovića oglasio se Novi policijsko sindikalni savez. Saopštenje za javnost koje je upućeno medijima prenosimo u celini.

U poslednje vreme u više navrata u pojedinim štampanim medijima, čije tekstove prenose i pojedini internet portali, izneto je niz teških optužbi na rad načelnika PS u Tutinu Nermina Zećirovića.
Novi policijsko sindikalni savez ne želeći da dublje ulazi u istinitost tih optužbi, osuđuje ovakvu hajku koja se vodi putem medija na policijske službenike, ne zbog pojedinačno bilo kog policajca već zbog policije u celini koja je stub očuvanja stabilnog javnog reda i mira i stub bezbednosti građana. Policija ima Sektor unutrašnje kontrole i odeljenja za zakonistost u radu koji se isključivo bave propustima i nepoštovanjem zakona svojih zaposlenih i to jedino ministarstvo sa takvim načinom kontrole, te je neophodno prepustiti istima da utvrde istinitost bilo kakvih navoda pre samog iznošenja u javnost i stavljanja na stub srama bilo kog pojedinca uz obavezno bombast naslov i javno lepljenje etikete kriminalca.
Gospodo novinari, ne sumnjamo da Vaš takozvani “izvor informacija” možda potiče i od strane nekih “časnih i poštenih” sindikalaca koji su se dokazali u iznošenju neistina na račun policajaca,  ali želimo da Vam ukažemo da Vam ti isti izvori, samo iz njima poznatih razloga i interesa, dostavljaju loše informacije. Svakako bi bilo bolje da su Vam preneli istinu a to je da su rezultati rada gospodina Zećirovića nešto sasvim daleko od kriminala kao na primer ogromne količine narkotika koje su odluzeli policijski službenici pod njegovim rukovodstvom, da je oduzeto preko 5 miliona vrednosti akcizne robe što je u vremenu kada se Vlada R Srbije svim sredstvima bori da suzbije sivu ekonomiju i finasije stavi pod kontrolu i na zdrave noge, za svaku pohvalu i nagradu. U insteresu istine je da je policija u Tutinu pod rukovodećom palicom Zećirovića oduzela više od 500.000 eura vrednosti tekstila, zatim zlata, cigareta, kafe i ostale akcizne robe jer je Tutin opština na raskrsnici mnogih švercerskih kanala koje je upravo Zećirović zajedno sa časnim i poštenim policajcima presekao. Ocene njegovog rada su brojne nagrade koje je za svoj rad dobio od strane ministra policije, raznih vladinih i nevladinih organizacija kao i mnoge nagrade unutar Ministarstva.
Pozivamo ministra Stefanovića da pod hitno u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i Tužilaštvom izađe u javnost sa istinom u vezi navedenih optužbi i oštro reaguje na ovakve novinarske natpise i da stavi do znanja  javnosti da su prošla vremena kada su interesne kriminalne i političke grupacije vršile uticaj,  a neretko i postavljale na rukovodeća mesta svoje poslušnike  u policiji a da kriminalcima uputi poruku da su došla vremena kada u policajcima neće naći saveznika za obavljanje svojih kriminalnih radnji.
Gospodo novinari, sloboda govora u Srbiji Vam kao nikada do sada daje pravo da pišete sve pa i nesitine ali Vas molimo da pre iznošenja bombastih tema razmislite da li je taj policajac koga olako stavljate na stub srama to zaista i zaslužio kao i da duboko razmislite da li takvim natpisima nanosite ne samo ogromnu štetu policiji kao instituciji i stubu bezbednosti građana već da i opasno ugrožavate bezbednost kako policajca tako i njegovu porodicu i imovinu. Da li se na ovaj način već sprema za “odstrel” taj policijski službenika jer kada se desi neki napad na policajca obavezno će mnogi da to jedva dočekaju pod izgovorom da je sve to posledica “njegovih krimilanih radnji o čemu se već pisalo”.
Idemo, da svi zajedno, svim zakonom dozvoljenim i raspoloživim sredstvima, radimo na povratku statusa u društvu u igleda policijskih službenika i policije u celini. To je u interesu građana i Republike Srbije, piše u saopštenju Novog policijskog sindikalnog saveza koje potpisuje predsednik Momčilo Vidojević.