Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Mladenović: Deo odbornika nije glasao za rebalans budžeta odnosno za realizaciju mnogih projekata među kojima je i izgradnja 16 stanova

Saša Mladenović, rukovodlilac Odeljenja za finansije Opštinske uprave u Lebanu kazao je nakon završene sednice da je interesantno da deo odbornika nije glasao za usvajanje rebalansa budžeta a koji se odnosi na realizaciju mnogih projekata koji će se realizovati a koji su i te kako značajni za sve građane lebanske opštine.

„Interesantno je to da deo odbornika nije danas glasao za usvajanje rebalansa budžeta za 2021. godinu gde su predviđena sredstva za projekte „Odgovor lokalne zajednice na Kovid-19“, u iznosu od 1.856.000,00 dinara a to su sredstva međunarodnih organizacija za pomoć starim licima i Gerento službi. Nisu glasali za projekat „Uređenje prostora i saobraćajnica do industrijske zone“. Iznos tog projekta je 11.672.000,00 a to su sredstva Ministarstva privrede gde opština ima učešće od 1.946.000,00 dinara. Zatim projekat za nabavku multifunkcionalnog vozila za čišćenje javnih površina, projekat „Energetska sanacija objekta zgrade Opštinske uprave Lebane“ čija je vrednost 12.883.000,00. Taj ugovor je potpisan sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave prilikom nedavne posete ministarke Obradović u Lebanu. Tu je i projekat „Razvoj sportske infrastrukture“ gde je planirana izgradnja igrališta za basket i mali fudbal“ – kaže Mladenović.

Mladenović kaže da ne razume odbornike koji, stalno ističu kako brinu o svojim sugrađanima, a danas nisu glasali za projekat „Budućnost se gradi“, isti se finansira od međunarodnih organizacija, i ima za cilj rešavanje stambenog i materijalnog položaja za 16 domaćinstva, što znači rešavanje problema stambenog prostora, opremanje istog i pomoć pri zapošljavanju za 16 porodica.

„Iznenađen sam postupkom pojedinih odbornika koji žive u donjem području a nisu glasali za projekte poput „Elektrifikacije polja“ i „Paradajz festa“ a koji su posebno značajni upravo za meštane tih sela, odnosno njihove komšije“ – ističe Mladenović.

 

infocentarjug.rs