Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Region Sijarinska banja Sport Srbija Vesti

Most prijateljstva opština Medveđa i Sokolac

Na Gradskom stadionu Bara u Sokolcu održan je fudbalski turnir – Skup veterana „Sokolac 2017“. Tim povodom pored sportista iz Medveđe, opštinu Sokolac posetio je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Ova tradicionalna sportska manifestacija okuplja nekadašnje asove fudbalskih klubova, a za cilj ima mnogo više od sportskog nadmetanja, jer je već odavno poprimila oblike prijateljstva i zbližavanja ne samo sportista, nego je povezala i predstavnike lokalnih vlasti iz opština učesnica skupa.

U kabinetu načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice upriličen je prijem za delegaciju opštine Medveđa kao i za sportiste iz Istočnog Sarajeva. Razgovaralo se o budućoj saradnji ovih lokalnih zajednica, a pokrenuta je i inicijativa o potpisivanju Sporazuma bratimljenja opština Medveđa i Sokolac. Nakon prijema gosti su posetili Vojničko – spomen groblje Mali Zejtinlik i Crkvu Svetog Velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

„Proveli smo jedan divan dan sa svojom braćom iz Sokolca. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo imali priliku da se poklonimo poginulim borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku. Mislim da bi Mali Zejtinlik trebao da bude svetilište, kao što je Zejtinlik u Solunu, jer zaslužuje da poprimi taj okvir. Skup veterana je sportska manifestacija koja je povezala Srbiju i Republiku Srpsku, i nadam se da će u skorije vreme Sokolac i Medveđa potpisati protokol o bratimljenju, jer su ove dve opštine po mnogo čemu slične. Na taj način postaćemo još bliži u kulturnom, sportskom, privrednom i svakom drugom smislu. Opštine su slične po površini, broju stanovnika, imamo zajedničke probleme i sa razmenom iskustava sigurno ćemo ih lakše rešavati“ – kazao je  predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Nakon obilaska Sokolca, odigrane su tri utakmice između „Jablanice“ i „Glasinca 2011“  a dres je obukao i predsednik opštine Medveđa i na ovaj način turnir učinio još zabavnijim. Pobednički pehar na kraju turnira podigla je ekipa domaćina iz Sokolca, a sjajne atmosfere na terenu, upriličena je svečana večera gde je nastavljeno druženje sportista.

     

(ICJ)