Srbija Vesti

MUP će sprečiti izvršenje krivičnog dela na štetu dece

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da policiji nije prijavljen slučaj da su nepoznate osobe jutros u parkovima u novobeogradskom Bloku 62 slikale decu uzrasta od 5 do 18 godina, kako je objavljeno na društvenim mrežama.

Policija je, uprkos tome što nema zvanične prijave, odmah proverila vlasnike automobila „audi Q7“ i „seat leon“ stranih oznaka, čiji su registarski brojevi objavljeni na društvenim mrežama.

Ustanovljeno je da je reč o stranim državljanima koji, kako su rekli, trenutno borave u Beogradu, gde snimaju muzički spot.

Oni su negirali bilo kakvo snimanje dece, a uredno su prijavili svoj boravak u Srbiji.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi proverili istinitost navoda iznetih na društvenim mrežama.

Takođe, policijski službenici pojačaće u narednom periodu patrole na opštini Novi Beograd kako bi sprečili eventualno izvršenje nekog krivičnog dela na štetu najmlađih sugrađana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da ovakve situacije, ukoliko ih uoče, odmah prijave policiji, navodi se u saopštenju.