Jug Srbije Leskovac Vesti

MUP Leskovac – Čestitka i upozorenje

Analiza stanja bezbednosti na područiju Policijske uprave u Leskovcu, za vreme proslave novogodišnjih i božićnih praznika je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova, prodavnica i poslovnih prostorija, od strane vlasnika dovodilo do povećanja izvršenja krivičnih dela protiv imovine i to krađa i teških krađa, kao i prekomerna i nestručna upotreba pirotehničkih sredstava što može imati za posledicu telesno povređivanje ili izazivanje požara.

Mole se građani da prilikom odlaska na proslave praznika na adekvatan način obezbede svoju imovinu i to da aktiviraju alarmne uređaje ili sigurnosne kamere a ukoliko iste ne poseduju da adekvatan način obezbede svoju imovinu, novac i druge dragocenosti.

U vreme predstojećih praznika Policijska uprava u Leskovcu će pojačati svoje aktivnosti u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti, pojačanim prisustvom policijskih službenika uz kontrolu vozila, lica u vozilu i prtljaga.
Upućujemo apel svim sugrađanima da pirotehnička sredstva (petarde, vatrometi, konfete ….) u trenucima slavlja ne koriste jer upotreba ovih sredstava, koja su sumnjivog porekla, na nestručan način može dovesti do neželjenih posledica i telesnog povređivanja.

Saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim osvrtom na alkoholemiju vozača i brzinu kretanja vozila.

Podsećamo sugrađane na njihovu građansku dužnost i obavezu da sve sumnjive događaje i lica prijave Policijskoj upravi u Leskovcu, na telefone 016/192 i 016/200-221.

Policijska uprava u Leskovcu, svim sugrađanima želi SREĆNU NOVU 2017. godinu, navodi se u saopštenju.