Vesti

MUP: Nijedna trudnica, porodilja, samohrana majka neće ostati bez posla

Načelnik Odeljenja za medije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je da se ovih dana tendenciozno plasiraju brojne spekulacije i neistine u vezi sa racionalizacijom zaposlenih koja se sprovodi u MUP-u.

„Nijedna trudnica, porodilja, samohrana majka neće ostati bez posla. Isto tako, policajci koji časno i profesionalno obavljaju svoju dužnost, kao i ratni veterani koji su zadužili Srbiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i svi oni ljudi bez mrlje u svojoj radnoj biografiji ostaju na svojim radnim mestima“, naglasila je Popović Ivković.

Ona je istakla da je dekriminalizacija policije sastavni deo reformi koje se sprovode u MUP-u i da na tome insistira ministar dr Nebojša Stefanović.

„Ono što se neće tolerisati jeste i današnji slučaj policajca iz Majdanpeka koji je uhapšen, zbog sumnje da je pokušao da obljubi maloletno dete. Naravno da on neće biti deo policije, kao ni svi oni koji su prekršili zakon i kaljaju ugled ove časne profesije“, poručila je Popović Ivković.