Hronika Vesti

MUP SRBIJE: U BiH uhapšene 3 osobe koje su putem TikTok mreže objavili povezanost sa nestankom Danke Ilić

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Izvor: MUP Srbije

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu. Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna. Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalјe postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.