Društvo Sport Vesti

Jurić: Nakon 48 sati od nestanka deteta, sistem „Pronađi me“ koristi samo ukoliko policija to zatraži, mediji više nemaju obavezu da objavljuju nestanak

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da se nakon 48 sati od nestanka deteta, sistem „Pronađi me“ koristi samo ukoliko policija to zatraži i da mediji više nemaju obavezu da objavljuju nestanak zbog toga što se već pouzdano zna da je kompletna javnost obaveštena, istakavši da su svi granični prelazi u momentu kada je prijavljen nestanak devojčice bili obavešteni o njenom nestanku.

Foto: Igor Jurić

Policija je došla na lice mesta i u prvom momentu nakon prijave, a nakon nepuna dva sata je bilo 200 službenika MUP-a na terenu. Oni su već tada obavestili granične prelaze i od tada se više obraća pažnja. Kada se pokrene sistem, onda je dodatna uzbuna, jer se tada pouzdano zna da je dete u životnoj opasnosti i da mora mnogo više o tome da se povede računa. Policijska procedura u ovim slučajevima se ne menja„, objasnio je on za K1 televiziju.

infocentarjug.rs