Društvo Jablanički okrug Leskovac Sport Vesti

Najboljim sportistima uručene nagrade za tekuću godinu

U Svečanoj sali grada Leskovca danas su uručene nagrade najboljim sportistima u 2023. godini. Nagrade je uručio predsednik Goran Cvetanović, koji je pre samog uručenja poželeo mnogo uspeha u radu svih sportistima i sportskim radnicima.

ICJ – Cvetanović

„Ponosan sam što danas mogu reći da Leskovac polako ali sigurno postaje grad sporta i što su naši sportisti dokazali da odavde potiču izuzetno talentovani mladi ljudi, te da je naš divni grad pravi rasadnik istih. Finansijska podrška koju pružamo sportskim klubovima i organizacijama iz godine u godinu se povećava. Od skromnih 18 miliona dinara, koliko je projektovano 2012. godine, ali ne i isplaćeno, isplaćeno je bilo oko 15 miliona, u ovoj godini sportski klubovi su podržani sa 125 miliona dinara, rebalansom povećano na 150 miliona dinara, a već naredne godine taj iznos će se povećati na rekordnih 175 miliona. Za funcionisanje SRC Dubočica za narednu godinu opredelili smo još 147 miliona dinara, što je takođe za ovu oblast. Svoje današnje izlaganje zaključiću citatiranjem Nelsona Mandele, nekadašnjeg predsednika Južnoafričke republike, koji je jednom rekao da sport ima sposobnost da promeni svet, moć da inspiriše i iznad svega, da ujedini ljude na način na koji malo šta drugo može. Sport govori univerzalnim jezikom i svojom snagom menja živote mladih, pre svega, ali i svih nas zajedno“ rekao je Cvetanović.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je predsednik RK Dubočica 54 Srbislav Nešić, za najbolji klub u ovoj godini izabran je GFK Dubočica, dok je najbolja sportistkinja Nina Stanisaljević, plivačica, a najbolji sportista grada Milan Mihajlović, džudista.

infocentarjug.rs