Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Nakon rekonstrukcije leskovačka Opšta bolnica biće najsavremenija zdravstvena ustanova u Srbiji

U okviru prve faze rekonstrukcije objekta Opšte bolnice u Leskovcu koju sa 5 miliona evra finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije do sada je izvršena zamena ravnih krovnih konstrukcija, zamena stolarije na prizemlju i svim operacionim salama.

Kako je rekao prilikom obilaska ovih radova gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović radovi će obuhvatiti i zamenu stolarije od prvog sprata na gore uz najsavremeniju izolaciju objekta, javlja televizija 4S.

On je dodao da se završetak prve faze očekuje krajem januara 2020. godine, a nakon toga očekuje se druga faza rekonstrukcije. Ukupna suma koju je opredelila Kancelarija za javna ulaganja je 21 milion evra, od čega će 6 miliona evra biti uloženo za nabavku nove savremene opreme.

Zamenik direktora Opšte bolnice dr Aleksandar Stanković naglasio je da posebno raduje činjenica da će ova investicija obuhvatiti i nabavku opreme što će doprineti unapređenju rada i kvalitetnijem lečenju bolesnika.

Veliki iskorak u dijagnostici biće omogućen nabavkom nove magnetne rezonance, novog skenera , mamografa, digitalnog  rengena, pokretnog  rengena za hiručku salu, novih hiruških stolova i druge opreme, kazao je dr Miodrag Janković, načelnik Službe radiologije ove zdravstvene ustanove.

Nakon rekonstrukcije leskovačka Opšta bolnica biće najsavremenija zdravstvena ustanova u Srbiji i po rangu će moći da parira bilo kom Kliničkom centru u zemlji.

 

(Tv 4S)