Leskovac Vesti

Nastavljeni radovi na zapadnoj vodovodnoj mreži

U okviru druge faze KFV projekta u opštinama srednje veličine na jugu Srbije, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zapadnom delu grada.

Leskovac – “Zapadni cevovod“ podrazumeva rekonstrukciju potisnog cevovoda od pumpne stanice Vinarce do rezervoara Podrimce, i od rezervoara Podrimce do prekidnih komora Belanovce i Milanovo. Ovi radovi uključuju i rekonstrukciju prekidnih komora, kao i crpne stanice Vinarce i izgradnju nove buster stanice.
„Razlozi za rekonstrukciju postojećih cevovoda su česti kvarovi, starost mreže i neodgovarajuća vrsta materijala, što dovodi do značajnih gubitaka vode i problema u vodosnabdevanju“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao ove radove.

Zapadni cevovod 004 Zapadni cevovod 005

„Predviđene polietilenske cevi sa oznakom pe-er-ce predstavljaju novinu u materijalima koje ugrađujemo i imaju sa spoljne strane dodatnu površinsku zaštitu od mehaničkih oštećenja, pa prilikom izvođenja radova nije potrebna ugradnja peska ispod i iznad cevi“ objasnila je Kosara Ilić, direktorka JKP „Vodovod“.
Pored potisnog cevovoda na mestima gde postoje potrošači planira se i izgradnja sekundarnog cevovoda za povezivanje potrošača. Dužina planiranog cevovoda je 8 120 metara. Izvođač radova je Telekomunikacija Blace, a vrednost investicije je oko 630 000 evra. 

Zapadni cevovod 003 Zapadni cevovod 002

Ovaj cevovod snabdeva stanovnike: Vinarca, Podrimca, Milanova, Kaštavara, Karađorđevca, Petrovca, Dušanova, Belanovca, Donjeg Stopanja, Priboja i Zalužnja. Radovi su počeli početkom ovog meseca, a njihov završetak planira se početkom iduće godine.