Leskovac Vesti

Obeležen Dan nauke u Leskovcu

Brojnim aktivnostima na više lokacija Dan nauke, 10. jul, obeležen je i u Leskovcu.

Leskovac – Po prvi put ovaj datum obeležen je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, gde su organizovane radionice i predavanja za sve uzraste, a u cilju popularizacije nauke. Pored toga, posetioci su imali priliku da vide i izložbu Udruženja Teslin toranj u Srbiji i eksponat Centra za promociju nauke „Laserska ravan“.

Dan nauke 01

Slobodan Glišić, direktor ovog centra podsetio je na rad Naučnog kluba. „U narednom periodu Naučni klub će značajno proširiti svoje aktivnosti pa je tako planirana realizacija nekoliko projekata uz podršku Centra za promociju nauke. Od avgusta do kraja godine biće realizovana letnja škola hemije „Magičan svet vode“, kao i nekoliko radionica i predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru projekta „Škola fizike“, „Eksperiment u centru“ i „Misterija igre“ „ rekao je Glišić.

Dan nauke 02 Dan nauke 03

Dan nauke obeležilo je i Udruženje Teslin toranj izložbom i predavanjem u Narodnom muzeju. Ova manifestacija vezuje se za rođendan našeg slavnog pronalazača Nikole Tesla i u Srbiji se obeležava od 2011. godine na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, a na inicijativu Centra za promociju nauke.

Dan nauke 05 Dan nauke 04