Bojnik Društvo Jablanički okrug Lebane Medveđa Vesti

Obuku popisivača poljoprivrednih domaćinstava završava 33 lica za Lebane, Medveđu i Bojnik

U skupštinskoj sali u Lebanu održava se petodnevna obuka za popisivače poljoprivrednih gazdinstva za teritorije opštine Medveđa, Bojnik i Lebane. Obuku za popisivača sa teritorije opštine Medveđa završava 9 popisivača, za opštinu Bojnik 10 i 14 popisivača za teritoriju opštine Lebane. Po završetku obuke popisivač dobija ugovor i lap top u kojem je instaliran program za rad na terenu.

На слици може бити: 4 особе, људи уче и текст
ICJ – POPIS POLJOPRIVREDE 2023

Žaklina Glišić Stošić, načelnica Odeljenja statistike, Republičkog zavoda za statistiku, kaže da jedinice popisa jesu sva poljoprivredna gazdinstva bez obzira na pravni status. U popisu će učestvovati sva domaćinstva koja imaju poljoprivredno zemljište bez obzira da li su registrovana ili ne. Popis poljoprivrede je jedini instrument za dobijanje podataka o poljoprivrednoj proizvodnji na nivou naselja.

На слици може бити: 1 особа и текст
ICJ – Žaklina Glišić Stošić, načelnica Odeljenja statistike, Republičkog zavoda za statistiku

Podaci će se prikupiti metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava. Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski Upitnik na laptopu (metod CAPI).

На слици може бити: 8 особа и људи уче
ICJ- Obuka za popisivače poljoprivrednih gazdinstva za teritorije opštine Medveđa, Bojnik i Lebane
Učešće u Popisu je obavezno, a posebna pažnja, u svim fazama realizacije Popisa,  posvetiće se zaštiti podataka. Svi neposredni izvršioci Popisa dužni su da postupaju u skladu sa zakonom i da podatke do kojih dolaze u toku popisivanja čuvaju kao poslovnu tajnu. Svako odbijanje davanja podataka ili davanje netačnih podataka i svaka zloupotreba službenih statističkih podataka povlači prekršajnu odgovornost, u skladu sa Zakonom o Popisu poljoprivrede 2023.
infocentarjug.rs