Društvo Jablanički okrug Lebane Vesti

Pomoc drzave merama aktivne politike zaposljavanja u Lebanu (VIDEO)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da je više od 80 građana sa područja opštine Lebane angažovano na nekom od poslova zahvaljujući tome što je država, u saradnji sa lokalnom samoupravom, obezbedila sredstva u iznosu od više od 12,5 miliona dinara za sprovođenje mera stručne prakse, javnih radova i subvencija za samozapošljavanje.

Martinović je danas u Lebanu prisustvovao potpisivanju Ugovora o sprovođenju mera iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, kojim je predviđeno da 64 osobe budu raspoređene na poslovima u osam javnih preduzeća, dok je četvoro ljudi dobilo subvencije za samozapošljavanje, a stručnu praksu će obaviti 13 osoba.

Ministar je pohvalio opštinsko rukovodstvo u Lebanu zbog toga što godinama sarađuje sa državom i učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja.

On je istakao da je današnji događaj još jedan dokaz da se Vlada Srbije u kontinuitetu zalaže da građanima u svim krajevima zemlje obezbedi radna mesta, novčane prihode i bolji životni standard i da je rešena da nastavi pozitivan trend rasta zaposlenosti.

Martinović je dodao da očekuje uskoro sprovođenje javne nabavke kako bi stanovnici Lebana dobili savremenu zelenu pijacu, koja će biti izgrađena po najvišim standardima, dodavši da je ovaj projekat, koji se finansira preko resornog ministarstva, značajan za poljoprivrednike iz ovog kraja.

Ministar je, tokom posete Lebanu, obišao i radove u Vizitorskom centru Teodora, kao i prostorije nedavno otvorenog Jedinstvenog upravnog mesta, gde je razgovarao sa službenicima koji rade na šalterima.

Takođe, on je poklonio 20 laptopova Opštinskoj upravi za potrebe sprovođenja elektronskih administrativnih procedura, pri čemu je naglasio da će država nastaviti da intenzivno ulaže u razvoj južnog pograničnog pojasa.