Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Lebane Vesti Vučje

Održan „Festival dečije pesme“, Antonina Živković i Natalija Stanković iz Lebana dobitnice nagrada

„Festival dečije pesme“ održan je 1. decembra 2018.godine u Domu kulture u Vučju i petnaesti put po redu okupio znatan broj dece, njihove učitelje i nastavnike muzičke kulture.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Lebana uzela je učešće nastupom učenica četvrtog i drugog razreda: Živković Antonine i Stanković Natalije. Antonina se, na„Festival dečije pesme“, predstavila pesmom „Pesma o Nenadu“ a Natalija pesmom ,,Luče mamino“.

Ostali učesnici su takođe pevali dečije pesme i svi su bili ispraćeni gromkim aplauzima.

     

Žiri su činili profesori muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca. Nakon dvadesetak numera žiri se povukao da donese odluku, a deca su se zabavljala pevajući pesme po izboru na sceni Doma kulture. Iščekivanje i nada u pobedu bila je prisutna, ali i pored toga deca su se družila uz pesmu i igru.

Prvo mesto u mlađoj uzrasnoj grupi zauzela je Antonina Živković, a drugo,njena mlađa drugarica, Natalija Stanković, obe iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Zlatna plaketa, diplome , školski pribor i slatki paketi, bili su uručeni kao nagrade. Festival je završen pesmom,čestitanjem i željom da sledeće godine bude brojniji.

Organizatori su ljubazno zahvalili svima koji su bili prisutni i sa osmehom na licu ispratili najlepše i najuspešnije: decu.

 

(Kraj)