Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Održan treći karneval u Medveđi

Povodom početka letnje turističke sezone u Medveđi i Sijarinskoj banji juče je u Medveđi organizovan treći karneval najmlađih, mladih  i uvek mladih. Predvođeni mažoretkinjama iz Leskovca, trupa je prošetala od Pošte u Medveđi centralnim gradskim trgom od platoa ispred Kulturnog centra.
Karnevalska kolona je, na zadovoljstvo banjskih gostiju i meštana, najpre prodefilovala Sijarinskom banjom u pratnji trubača.

  

  

U Medveđi, na čelu karnevalske kolone, odmah posle zastave Republike Srbije i rukovodećih ljudi opštine Medveđa, Dr Nebojše Arsića, predsednika opštine, Gorana Ivanovića, zamenika predsednika opštine, Milana Stavanovića, predsednika Skupštine opštine Medveđa i Ljubiše Ristića, direktora Turističke organizacije opštine Medveđa nalazile su se leskovačke mažoretkinje, kao i deca i vaspitači iz Predškolske ustanove „Mladost“ iz Medveđe.
U koloni je bilo dece svih uzrasta, od onih najmanjih iz jaslene grupe do predškolaca. Svi su imali zanimljive i maštovite maske i kostime koje su uz pomoć roditelja, vaspitača i nastavnika napravili. Platoom su još jednom prodefilovali svi učesnici, koje je u ime organizatora pozdravio Milan Stevanović a ispred lokalne samouprave dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.
„Zahvaljujem se svima koji su učestvovlai u organizovanju ovog karnevala, a posebno Preškolskoj ustanovi „Mladost“ iz Medveđe i Kulturno m centru u Medveđi. Nadam se da ćemo u narenim godinama uspeti da omasovimo naš karneval sa više karnevalskih trupa“ istakao je Milan Stevanović.

  

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić potsetio je da ovim karnevalom u Medveđi obeležavaju kraj školske godine i početak turističke sezone u Sijarinskoj banji.
„Ima li šta lepše u ovom šarenilu boja gledati ovaj karneval kako prolazi ulicama takođe naše šarene i mnogo lepše Medveđe. Ovim karnevalom na neki način najavljujemo početak turističke sezone u Sijarinskoj banji za koju očekujemo da će bit veoma uspešna“ kazao je Arsić na otvaranju karnevala.

  

Arsić je dodao da pored tradicionalnih Gejzerskih noći lokalna samouprava ima želju da oragnizuje i Kulturno leto u Medveđi. 
Na sceni ispred Doma kulture u Medveđi mažoretkinje su izvele svoje plesne tačke a potom je za predškolce iz PU „Mladost“ iz Medveđe prirežena žurkica.

  

  

Organizator karnevla je TO Medveđe uz podršku lokalne samouprave. Iz ove organizacoije ističu da su zadovoljni ovogodišnjim prvim karnevalom, a da će se sledeće godine potruditi da bude veći broj učesnika. Manifestaciju na centralnom trgu u Medveđi ispratio je veliki broj građana gornje Jablanice.
Info centar juga Vam porenosi deo atmosfere sa ovog karnevala u našoj foto galeriji.