Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Održana promocija Gimnazije

U skladu sa Planom upisa, profesori i učenici krajem aprila odrzali su promociju Gimnazije odnosno nastavnih planova i programa kao i prednosti upisa u Gimnaziju. Ciljna grupa su učenici osmog razreda osnovnih škola.

Cilj realizacije programa profesionalne orijetnacije je podsticanje mladih da preuzmu odgovornost za svoju budućnost, upoznaju sebe i svoje sposobnosti putem školovanja i puteve karijere i da promišljeno donesu odluku o izboru srednje škole. Profesori i učenici su uz pomoć video prezentacije škole i flajera pokušali da dočaraju način na koji se radi u Gimnaziji, a svim učenicima koji su bili prisutni podeljene su majice sa natpisom škole.

 

Na prezentacijama su istaknute prednosti nakon završene Gimnazije, između ostalih upis na fakultete bez polaganja prijemnog ispita, na osnovu stava Ministarstva, plaćen prevoz učenicima prvog razreda po Odluci opštinskih organa, bezbedna sredina, boravak i uključivanje u rad IS Petnica.

Prezentaciju su održale profesorke Gimnazije Dušanka Srećković i Svetlana Cvetković uz pomoć učenika koji pohađaju ovu srednju školu. Nakon održanih prezentacija ostavljeno je osnovcima da uz pomoć roditelja odluče koji će put odabrati.

Početkom maja meseca uradiće se promocije u Medveđi, Bojniku i Bošnjacu.