Društvo Leskovac Srbija Vesti

Održane Sportske igre mladih po prvi put u Leskovcu

U Leskovcu su danas održane prve Sportske igre mladih, u kojima učestvuju mališani osnovnih škola. Ovo je 11 godina realizacija Sportske igre mladih u Srbiji, a cilj ove godine je aktivacija 100.000 dece kroz 100 događaja u 90 gradova i opština. Igre mladih se sastoje od 10 sportskih disciplina i mnogobrojnih edukativnih radionica.

Brankica Stamenković, član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja je istakla da joj je velika čast što Grad Leskovac učestvuje u velikom projektu koji je sportsko-edukativnog karaktera.

„Leskovac ističe da je uvek na prvom mestu stvaranje povoljnih uslova upravo za vas draga deco. Da imate dobre uslove u školama, da imate dobro sportsko opredeljenje, ali ono do čega nam je još više stalo to je da razvijete prave vrednosti, a to su tolerancija, međusobno pošovanje, uvažavanje i fer plej“, i dodala da su ovo prve Sportske igre mladih u Leskovcu, ali svakako ne i poslednje, i da se nada da će ovo postati tradicija u narednim godinama, te da će mališani pokazati svoje prave vrednosti, a to je da izrastu u mlade dobre ljude.

Izvršni direktor Sportskih igara mladih Miodrag Gogić uručio je sat igara gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću, dok je Stamenković Brankici uručio plaketu.

Pobednici današnjih sportskih igara jesu učenici OŠ Vuk Karadžić iz Leskovca.