Jablanički okrug Srbija Vesti Vlasotince

Ognjen Bidžić iz Vlasotinca juniorski šampion Srbije u boksu

Kasno sinoć spuštena je zavesa na pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za 2024.godinu. Prvenstvo Srbije za omladince održano je od 28. do 31. marta u sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju. Učešće na ovogodišnjem prvenstvu uzela su 72 klubova sa teritorije Republike Srbije, a tokom 4 dana takmičenja viđena su 187 bokserska meča, koja je sa uživanjem pratilo oko 1000 ljubitelja plemenite veštine.

Bokserski klub „ARENA“ iz Vlasotinca ostvario je dobre rezultate osvojivši ukupno 2 medalje i to jednu zlatnu i jednu srebrnu, kao i pehar za najborbenijeg takmičara prvenstva. Osvajač zlatne medalje i osvajač titule juniorskog šampiona Srbije za 2024. godinu je Ognjen Bidžić iz Vlasotinca. Osvajač srebrne medalje je Jovan Dimitrijević takođe iz Vlasotinca. Jovan Dimitrijević je po završetku prvenstva dobio pehar za najborbenijeg takmičara prvenstva.

„Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili na državnom prvenstvu, koje je takmičenje najvišeg ranga u Srbiji. Ognjen Bidžić je tokom četiri dana borbi pobedio sve svoje protivnike, pokazao da je najbolji tehničar, besprekoran u svojoj kategoriji. Ognjen Bidžić je prošle godine sa reprezentacijom Srbije učestvovao na Prvenstvu Evrope u Sloveniji, tako da od selektora reprezentacije očekujemo poziv za pripreme, a nadamo se i njegovom učešću na narednom Prvenstvu Evrope“.

Za razliku od Bidžića koji je pokazao svoju klasu, Jovan Dimitrijević koji je takođe član reprezentacije Srbije, nije uspeo da osvoji zlato. Jovan Dimitrijević je u finalu prvenstva podeljenom odlukom sudija izgubio meč od reprezentativca Srbije Popovića iz Loznice.

„Ne bih da komentarišem odluke sudija, ali smatram da je Dimitrijević bio vidno bolji od protivnika, te da je oštećen u finalnom meču. Dimitrijević je odlično boksovao, imao inicijativu, pogađao protivnika, pokazao najbolju tehniku i boksersku veštinu, pa zbog svega prikazanog na kraju prvenstva od strane stručne komisije bokserskog saveza Srbije dobio pehar za najborbenijeg takmičara prvenstva“, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince.