Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Opština Lebane dobila 7,5 miliona od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović danas je u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa ministrom Brankom Ružićem potpisao ugovor kojim ovo Ministarstvo opštini Lebane dodeljuje sredstva u iznosu od 7,5 miliona dinara.

Ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave odnosi se na finansiranje projekta za rekonstrukciju zgrade drumskog saobraćaja -autobuske stanice u Lebanu.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je ugovore sa 63 gradonačelnika i predsednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u lokalnim samoupravama vrednim gotovo pola milijarde dinara.

Ružić je istakao da se projekti, koji će doprineti razvoju opština i gradova na dobrobit građana, između ostalog, odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave, organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija. Prema njegovim rečima, novina u odnosu na prošlogodišnji konkurs jeste finansiranje projekata smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i dodao da je na javni poziv prijavljeno 200 projekata, ali da je zbog ograničenih sredstava odobreno njih 77.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 13. marta ove godine raspisalo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu projekata koji će se delimično ili u potpunosti finansirati iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.

Sredstva u Fondu ove godine uvećana su za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu i iznose 489.365.000 dinara.

 

(ICJ)