Jablanički okrug Jug Srbije Vesti Vlasotince

Opština Vlasotince raspisala konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Opština Vlasotince raspisala je konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Građani mogu da konkurišu za šest mera: za zamenu spoljnih prozora i vrata, za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju tavanice i krovnog pokrivača, za nabavku i instalaciju kotlova na biomasu, za zamenu postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela – radijatora i pratećeg pribora, kao i za nabavku i ugradnju solarnih kolektora za toplu vodu.

„U planu je i konkurs za solarne panele, ali on će biti objavljen nezavisno od ovog konkursa i o tome ćemo posebno obavestiti javnost“ – kaže rukovodilac Programa energetske sanacije i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

Opština Vlasotince i Uprava za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti dodeljuju putem ovog konkursa ukupno 8.000.000,00 miliona dinara. Sufinansiranje ide do 50% iznosa ili do određenog limita, koji je različit za svaku od mera. Rok za prijavu je 19. jul 2022. godine.

Tekst konkursa, kao i prateća dokumentacija nalaze se na sajtu www.vlasotince.rs a tu će se, tokom trajanja konkursa, naći i najčešća pitanja i odgovori u vezi sa konkurisanjem.

 

infocentajug.rs