Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Opštini Bojnik odobren projekat „Budućnost sa jednakim šansama za sve“ – Info centar

Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost“ podržao 28 lokalnih samouprava da realizuju projekte koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Direktnu korist od ovih projekata će imati više od 5.000 građanki i građana.

ICJ – Opština Bojnik

Opštini Bojnik je zajedno sa partnerom opštinom Vlasotince odobren projekat pod nazivom „Budućnost sa jednakim šansama za sve“  koji ima za cilj podizanje nivoa svesti o značaju rodne ravnopravnosti među zaposlenima u školama i učenicima kroz edukaciju učeničkih parlamenata u dve lokalne samouprave. Formiranje Međuopštinskog koordinacionog tima, Međuopštinskog tima za rodnu ravnopravnost među mladima i organizovanje konkursa za najbolju ideju za promovisanje rodne ravnopravnosti. Ukupna vrednost projekta je 4.327 eura.

Uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 90.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od 25.000 evra biće realizovane aktivnosti koje doprinose povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenju položaja žena u lokalnoj zajednici, naročito žena na selu i pripadnica ranjivih grupa, kao i ekonomskom osnaživanju, zdravlju žena i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Projekti su usmereni i na promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama.

 

infocentarjug.rs