Društvo Lebane Vesti

Opštini Lebane 2,5 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i smetlišta na 4 lokacije u Lebanu

Pomoćnica predsednika opštine Lebane Nataša Stojanović potpisala je  ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2023. godini.

Opštini Lebane koja je konkurisala projektom: „Zaštita životne sredine, čuvamo turizam, privredu, prirodu, ljude“ dodeljeno je 2.471.859 rsd, kojim će biti finansirano uklanjanje divljih deponija i smetlišta na 4 lokacije u Lebanu uključujući i lokalitet Caričin grad, saopšteno je na opštinskom portalu.

„Ministarstvo nastavlja sa uklanjanjem divljih deponija. Na ovaj način, zajedno sa lokalnim samoupravama, borimo se za čistiju životnu sredinu svih građana, što je strateški cilj Ministarstva i Vlade Republike Srbije. U prethodne dve godine uklonili smo 730 divljih deponija, od oko 3.500 koliko se procenjuje da ih ima u Srbiji, a danas smo potpisali ugovore za čišćenje više od 170 ovakvih lokacija u 30 lokalnih samouprava. Akcija će trajati do 15. septembra, a Ministarstvo je opredelilo 80 miliona dinara, čime će se pokriti 80 odsto troškova, dok ostalih 20 procenata obezbeđuju gradovi i opštine. Mi ćemo obilaziti ove lokacije, da bismo se uverili kako teku radovi i koliko će naša zemlja čistije i lepše izgledati nakon njih“, izjavila je prilikom potpisivanja ministarka Vujović.

infocentarjug.rs

Uživo