Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opštinski odbor Ravnogorskog pokreta Lebane na Ravnoj Gori prikupio novčanu pomoć za malog Vukana

Opštinski odbor Ravnogorskog pokreta Lebane, u skladu sa planom rada za tekuću godinu, tokom ovog meseca organizovao je akciju povodom čišćenja i uređenja sabornog mesta u selu Poroštica, kao i proslavu svoje krsne slave Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca.

Čišćenje i uređenje sabornog mesta u selu Poroštica
Obeležavanje krsne slave Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca

Početkom meseca, tačnije 7. i 8. maja članovi Ravnogorskog pokreta iz Lebana organizovali su i tradicionalni odlazak na Ravnu Goru gde su, pored redovnih zaduženja i aktivnosti, ponovo pokazali svoju slogu, posvećenost i humanost za opšte dobro našeg srpstva pokrenuvši akciju prikupljanja novčane pomoći za lečenje malog Vukana.

U ovoj akciji, organizovanoj na Ravnoj Gori, prikupljeno je 90.000 dinara a već 9. maja novac je uplaćen na račun malog Vukana iz Vranja.

„Opštinski odbor Ravnogorskog pokreta Lebane blagodari svim svojim članovima na doslednosti, požrtvovanju, humanosti i vitešću, blagodari svim Ravnogorcima iz Srbije i Republike Srpske koji su uzeli učešće u pomoći za malog Vukana. Blagodarimo i rukovodstvu opštine Lebane na pomoći za organizovani prevoz do Ravne Gore. Uvek u službi otadžbine, rodoljublja, pravde i humanosti“ – navodi se u saopštenju OO Ravnogorskog pokreta Lebane.

Fotografije u vlasništvu Ravnogorskog pokreta Lebane ustupljene redakciji Info centar juga.

 

infocentarjug.rs