Jug Srbije Lebane Vesti

Osnovna škola "Radovan Kovačević – Maksim" dobila školski elektronski časopis

Osnovna škola „Radovan Kovačević – Maksim“ dobila je na proslavi 130 godina postojanja i prvi broj školskog elektronskog časopisa.

Časopis je namenjen nastavnicima i učenicima i objavljivaće se dva puta godišnje. Imenovan je „Radovanje“ nakon anketiranja učenika u školi. Ideja za objavljivanje ovakvog časopisa potekla je od nastavnika srpskog jezika, koji su u sklopu stručnog usavršavanja predložili pohađanje seminara „Školski elektronski časopis u službi kreativnosti učenika“.

Određeni su nastavnici koji će pohađati seminar i biti članovi uređivačkog odbora. Urednik časopisa je Snežana Krstić Tomić, nastavnica srpskog jezika. Elida Stanojević, nastavnica likovne kulture, bila je zadužena za dizajn i tehničku podršku. Stručni saradnik je Aleksandra Jovanović, školski psiholog, a direktor Dragan Veličković uređivao je rubriku „Škola nekad i sad“. Emilija Vasiljević, nastavnica srpskog jezika, uredila je veoma zanimljivu rubriku „Verovali ili ne“, dok je učiteljica Slađana Ristić koordinisala rad odbora. Tako je škola, nakon mnogo godina, bez uloženih materijalnih sredstava dobila moderan časopis.

LINK: www.youblisher.com/p/1759428-Radovan-Kovacevic-Maksim-Lebane/