Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

PERTATE: Pored asfaltiranja ulica uporedo se izvode radovi i na uređenju atarskih puteva

Kako je najavio predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović prilikom obilaska radova na asfaltiranju ulica u selu Pertate, uporedo sa mašinama izvođača na sanaciji puta u protekla dva dana rade se i atarski putevi uz podršku lokalne samouprave opštine Lebane.

Meštani sela Pertate mahom se bave plasteničkom proizvodnjom i uređenje atarskih puteva od velikog je značaja za sve njih te su i sami dali svoj nemerljiv doprinos uključivši se u celu akciju uređenja. Odrađen je veći deo atarskih puteva i time je uveliko olakšan prilaz plastenicima i voćnjacima. Odrađena je potpuna sanacija glavnog atarskog puta u dužini od oko jedan kilometar, zatim puta prema mestu zvanom Ridar u dužini od 500 metara, i put prema mestu zvanom Selište u dužini od 100 metara.

      

Završena je sanacija dela puta prema selu Togočevce u dužini od 70 metara, sanacija dela puta prema mestu zvanom Čair u dužini od 200 metara,  deo oko fudbalskog igrališta i deo oko igrališta za mali fudbal.

Po završetku ovih radova u selu Pertate, asfaltiranje ulica se nastavlja u Mesnoj zajednici Togočevce, potom ulice u Šumanu, Lebanu, Šilovu i Novom Selu,  a uporedo će se raditi i na uređenju atarskih puteva.

infocentarjug.rs