Društvo Srbija Vesti

Petković: Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir, ali i da čuvamo naš srpski narod u pokrajini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da ni Beograd, niti predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikome ne prete, već da je jedino Aljbin Kurti pretnja miru na ovim prostorima.

„Da je Aljbinu Kurtiju istinski stalo do trajnog mira i normalizacije odnosa na prostoru Kosova i Metohije, kao i potpisanih sporazuma, on bi prvo ispunio odredbe Briselskog sporazuma koji je potpisan još 2013. godine i formirao Zajednicu srpskih opština koja garantuje Srbima kolektivna i individualna prava koja im se danas svakodnevno gaze i uskraćuju za vreme  njegove strahovlade.

Nažalost, jedino o čemu Kurti razmišlja jesu agresija i terorizam, što je pokazao i svojom najnovijom izjavom, ali i delima, jer se pod njegovom vlašću puca u srpsku decu koja nose Badnjak, ranjavaju Srbi na Bistričkom mostu, gađa u leđa Dragiša Galjak ili prebijaju srpska deca Dara i Kristijan iz Žitkovca  kraj Zvečana, samo zato što su Srbi, a brojni naši sunarodnici čame nevini u kazamatima.

Zato, neka svoje militantne, nasilne i terorističke metode ne pripisuje ni predsedniku Vučiću ni Beogradu, jer upravo zahvaljujući predsedniku Vučiću mi danas imamo kakav takav mir na prostoru Kosova i Metohije, koji svojim jednostranim i eskalatornim potezima Kurti svakodnevno urušava i gazi, poput odluke o ukidanju dinara ili zatvaranjem srpskih opština ili zdravstvenih ustanova u pokrajini.

Toga su naravno svesni i svi predstavnici međunarodne zajednice i najmoćnijih zemalja sveta koji su Kurtiju zbog toga očitali bukvicu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nakon kog Kurti ne može da se oporavi, pa prvo izmišlja nepostojeće pretnje atentatom u koje mu niko nije poverovao, a sada i nekakve nepostojeće pretnje iz Beograda.

Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir, ali i da čuvamo naš srpski narod u pokrajini, naveo je Petković u izjavi za javnost.