Društvo Srbija Vesti Vlasotince

Petrović: Apel građanima da ne nasedaju na novu manipulaciju pojedinih advokata

Nakon što budemo znali tačnu trasu obilaznice oko Vlasotinca, pozvaćemo sve vlasnike parcela, kako procedura i nalaže i upoznati ih sa njihovim pravima – kaže predsednik opštine Bratislav Petrović, apelujući na građane da ne nasedaju na, kako tvrdi, novu manipulaciju pojedinih advokata.
Obilaznica oko Vlasotinca, na trasi državnog puta prvog B reda 39, predviđena je Planom generalne regulacije. S obzirom na to da se na toj trasi, osim njiva, nalaze i pojedini građevinski objekti, JP Putevi Srbije obavestilo je opštinu da je započelo postupak izrade urbanističkog projekta sa izmenjenom trasom.
– Kada se taj postupak završi, znaćemo tačno gde će proći buduća obilaznica i koje će parcele njom biti obuhvaćene. Tada će odeljenje Opštinske uprave pozvati sve vlasnike parcela da dođu i upoznaju se sa trasom i pravima, koja im u ovom slučaju pripadaju – kaže opštinski urbanista Jelena Krainčanić.
Nakon toga, država će sprovesti postupak eksproprijacije zemljišta.
– Međutim, pojedini advokati vlasnicima parcela na terenu već obećavaju da će u sudskom postupku moći da ostvare znatno veći iznos naknade za zemljište i nude da im se potpiše punomoćje, o čemu su nas obavestili građani, koji su došli u Opštinsku upravu da se informišu o budućoj trasi obilaznice. Molim ih da ne nasedaju na ove priče od kojih će koristi, zapravo, imati samo pojedini advokati, ako budu ušli u sudski postupak – kaže predsednik opštine Bratislav Petrović.