Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Počela obuka po projektu „Podrška ženama za razvoj inovacionog preduzetnišva u opštini Lebane“

U Opštini Lebane u toku su preduzetničke obuke namenjene budućim i postojećim preduzetnicama, sa ciljem razvoja ženskog inovacionog preduzetništva u okviru projekta „Podrška ženama za razvoj inovacionog preduzetnišva u opštini Lebane“ podržanog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

U toku je sprovodjenje prve faze podrške, nefinansijska podrška ženama u vidu edukativnih obuka radi povećanja informisanosti i unapredjenja znanja i veština žena u oblasti inovacionog preduzetništva, izrade biznis planova i načina promocije poslovanja.

Nakon nefinansijske podrške sledi druga faza podrške, finansijska podrška polaznicama koje su prošle obuke i stekle veštine izrade biznis planova, na osnovu kojih izradjuju svoj biznis plan i konkurišu radi dobijanja sredstva i pokretanja novog ili razvoj postojećeg biznisa uvodjenjem inovacija u poslovanju.

Pored finansijske i nefinansijske podrške polaznice dobijaju i mentorsku podršku tokom pokretanja ili razvoja postojećeg biznisa.

 

(Info centar juga)