Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Počela ugradnja grebanog asfalta na teritoriji grada Leskovca

I ove godine Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je ustipilo lokalnoj samoupravi Grada Leskovca struganu asfaltnu masu radi poboljšanja postojeće infrastrukture na gradskim ulicama, opštinskim i nekategorisanim putevima koji su bez savremenog kolovoznog zastora.

Sedam hiljada metara kubnih mase, za koju je grad platio PDV u iznosu od milion i 400 hiljada dinara, će biti ugrađeno u gradske, prigradske i seoske saobraćajnice širom područja Leskovca. Pored PDV-a grad je iz budžeta izdvojio još deset miliona za radove koje će izvesti firma Metalplast Pavlović iz Blaca, u roku od 60 dana.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u pratnji saradnika i direktora Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića obišao Fruškogorsku ulicu gde je započeta ugradnja strugane asfaltne mase. Takozvani grebani asfalt će biti ugrađen u dužini od 600 metara ove ulice što je prema rečima njenih stanovnika veoma značajno za njih.

To je potvrdio i Anđelković Bratislav, jedan od žitelja, zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću koji je insistirao da se ovaj deo puta spoji sa Svetoilijskim grobljem, između ostalog zbog toga što kada dođu Zadušnice, dolazi do zakrčenja puta kod crkve, pa onda svi koriste ovaj alternativni put.

„Uređenje ove ulice mnogo znači svim sugrađanima koji koriste ovaj put“, navodi Anđelković.

U ime lokalne samouorave Grada Leskovca na konferenciji za medije održanoj povodom početka ugradnje grebanog asfalta govorio je Dragoljub Đorđević, član Gradskog veća i rekao:

„Svesni smo toga da ugradnja grebanog asfalta nije idealno rešenje, kao asfaltiranje, ali je ovaj postupak pogodan za saobraćajnice, tj. ulice i puteve u kojima nisu u potpunosti rešeni imovinsko-pravni odnosi ili su neodgovarajućeg gabarita. Građani su zadovoljni ovakvim načinom uređenja, zato što je stanje nakon ugradnje daleko povoljnije i kvalitetnije nego pre“.

Nakon Fruškogorske ulice radovi na ugradnji grebanog asfalta će se nastaviti u mesnim zajednicama Dubočica, Milentije Popović, Prva JMB, Slavko Zlatanović, Veternica, Moše Pijade, Marko Crni, Rade Žunić, Veljko Vlahović u Bobištu, Bratmilovcu i naselju Ančiki, na putu Jelašnica – Grajevce, na putu Drćevac – Oraovica – Crkovnica, u Jarsenovu a u zavisnosti od količina planira se ugradnja još na nekoliko deonica opštinskih puteva. Postupak će biti izveden u sledećim ulicama: Dobrila Stambolić, Omladinskih brigada, delu Šumadijske, delu Obrada Lučića, Kruševačka, Devetnaesta, Dvadeseta, Radeta Metalca, delu Ustaničke, Predraga Markovića Alimpija, Milutina Smiljkovića, Banatska, na stambenom prilazu u ulici Niška, Sokobanjska, Bujanovačka, Timočka, delovi Vranjske, Slavka Zlatanovića, Brestovačka, Vršačka, Valjevska, Metohijska, prilazi u ulicama Ljube Nenadovića i Božidara Veličkovića, delu Avalske i Lepše Stamenković, prilazi u ulicama Gavrila Principa, Zeke Buljubaše i Carice Jelene, prilaz OŠ Trajko Stamenković, Vase Čarapića, Prilepska, Ozrenska, Beogradska, Sretena Nikolića, Milovana Glišića, Golubarska, Novice Miloševića, Bore Prokopovića, na putevima Bratmilovce – Bobište, Jelašnica – Grajevce, Drćevac-Oraovica – Crkovnica i na putu do crkve u Jarsenovu.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je naglasio da su iskustva sa ugradnjom grebanog asfalta odlična, te da je ukupna dužina ulica koje će biti uređene ovim putem oko 20 kilometara.

„Saradnja grada Leskovca i preduzeća Putevi Srbije je odlična. Već nekoliko godina nam ustupaju struganu asfaltnu masu zahvaljujući čemu smo poboljšali kvalitet brojnih ulica u gradu“.

infocentarjug.rs