Lebane Sport Vesti

Počeo Vidovdanski turnir u Lebanu

Jubilarni 40. Vidovdanski trunir u malom fudbalu počeo je sinoć na satdionu malih sportova u Lebanu.

Lebane – Za ovogodišnji jubilarni 40. po redu turnir prijavilo se ukupno 57 ekipa u pet kategorija. U kategoriji seniora nastupa 34 ekipa, u kategoriji petlića 5, u kategoriji mlađih pionira 6, u kategoriji starijih pionira takmičiće se 6 ekipa i u kategoriji veterana takođe 6 ekipa.
Kako za naš portal ističe Nebojša Đorđević, iz organizacionog odbora turnira, po kvalitetu ekipa i posećenosti ovo je jedan od 10 najjačih turnira u Srbiji, a najstariji u Jablaničkom okrugu. Đorđević navodi da svake godine učestvuju ekipe ne samo iz Lebana, več i iz drugih delova Srbije.
Sinoć je na stadionu malih sportova u Lebanu obavljen žreb u svim kategorijama, a nakon toga odigrana je revijalna utakmica između ekipa KMF „Kalča“ iz Niša i reprezentacije Lebana.

Turnir 03 Turnir 04 Turnir 07

Pre početka utakmice devojčice članice etno pevačke grupe „Mika“ iz Lebana otpevale su himnu „Bože pravde“. Sudijski dvojac na ovom turniru čine Zoran Krivokapić iz Bošnjaca i Novica Cvetković iz Lebana.

Turnir 05 Turnir 02

Pobedničkoj ekipi u seniorskoj kategoriji za osvojeno I mesto pripašće 100.000 dinara, a drugoplasirana ekipa dobiće nagradu u iznosu od 40.000 dinara. U kategoriji veterana za osvojeno I mesto novčana nagrada je 5.000 dinara a petlići i pioniri za I i II mesto dobiće pehar, medalje i diplome. Organizator ovogodišnjeg Vidovdanskog turnira je Sportski centar i Kancelarija za mlade u saradnji sa Sportskim savezom, Opštinskim Fudbalskim savezom i FK Radan Lebane. Generalni pokrovitelj turnira je opština Lebane.
Turnir 09 Turnir 08 Turnir 06