Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Podeljeni sertifikati polaznicima obuke za pravosudni ispit

Pod pokroviteljstvom OEBS-a, Švajcarske ambasade i Advokatske komore Srbije, u Bujanovcu je danas organizovana svečana podela sertifikata polaznicima obuke za polaganje pravosudnog ispita.

Za 5 diplomiranih pravnika iz opštine Medveđa, i polaznike iz Preševa i Bujanovca, misija OEBS-a je u prethodnom periodu organizovala časove obuke i predavanja kako bi im pomogla da se pripreme za polaganje pravosudnog ispita.

Program obuke pokriva sedam tematskih oblasti – uključujući ustavno pravo, krivično pravo, građansko pravo, porodično pravo, kao i zakone o nasleđivanju; ugovore i isprave, i upravno, privredno i radno pravo. Predavanja o praktičnim aspektima svake tematske oblasti, uključujući organizaciju sudskog sistema i zaštite ljudskih prava, držali su ugledni advokati iz Advokatske komore Srbije.

Šef misije OSCE u Srbiji, Andrea Orizio i ambasador Švajcarske u Beogradu, Philippe Geux podelili su polaznicima sertifikate. Polaznici obuke su bili iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. Svečanoj dodeli sertifikata prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, kao i predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, prof. dr Zoran Stanković.