Medveđa Vesti

Poklon predstave Lebančanima

Završne večeri ovogodišnjih dana kulture lokalna samouprava se potrudila da Lebančanima priredi pravu pozorišnu poslasticu. 

Lebane – Poznate srpske glumice Nada Blam i Mina Lazarević večeras gostuju u Domu kulture „Radan“ sa predstavama „Naša deca“ i „Sladoled“. Tim povodom predsednik opštine Lebane priredio je prijem za ove dve dame u svom kabinetu.

nada-i-mina-001 nada-i-mina-003

Nada Blam, prvakinja Narodonog pozorišta u Beogradu ne krije zadovoljstvo što je danas u Lebanu, a posebno je kaže srećna što zna da je Lebanska publika željna pozorišnih predstava, jer je kako kaže tokom sovje bogate karijere bar 20 puta bila u našem gradu. U izjavi za naš portal Nada kaže da će se lebančanima predstaviti sa dve hit predstave.
„Prva predstava od 17 sati je rađena po motivima humoreske Branislava Nušića. U poplavi crtanih filmova koji nemaju edukativni karakter, mi smo se odlučili da deci prezentujemo nešto zaista lepo i kavlitetno, a to je Nušić. Svi koji dođu na predstavu videće jednu lepu predstavu odnosno kako se deca igraju odraslih“ kaže Nada Blam za Info centar juga.
Predstava govori o dvoje dece, koji glume svoje roditelje i koji kroz igru pokazuju kako doživljavaju njihov odnos. Traženje sebe u tom mukotrpnom procesu odrastanja i razumevanja starijih, u predstavi će biti prikazan na jedan vedar i veoma zabavan način.

nada-i-mina-003 nada-i-mina-004

Od 19 sati je predstava „Sladoled“. Ovaj tekst je jedan od najboljih tekstova današnjice verovatno u Evropi, kaže Nada Blam i dodaje da je predstava pravi hit.
„Priča prati odnos majke i čerke u raznim dobima. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati njihovu sudbinu – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu, dok se nižu scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci…“ ističe Nada Blam i poziva sve ljubitelje teatra da danas posete Dom kulture i uživaju u jendoj odličnoj komediji.