Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Poklon Radanske Ruže ženama koje su se porodile u poslednjem kvartalu 2018. godine

LEBANE – Povodom svečanog završetka javnih radova u Lebanu, u prostorijama Socijalnog udruženja Radanska Ruža, lebanske porodilje dobile su na poklon paket proizvoda Socijalnog preduzeća Radanska RUŽA i pamučne pelene koje su urađene u radionici udruženja. Vrednost pojedinačnog paketa je oko 3.500 dinara, a ukupna vrednost svih paketa je oko 180.000 dinara.

Javni radovi sprovođeni su u toku septembra, oktobra i novembra meseca prošle godine, u saradnji sa: Nacionalnom službom za zapošljavanje iz Leskovca i opštinom Lebane, koji su finansirali ovaj projekat, Udruženjem žena RUŽA i Socijalnim preduzećem Radanska ruža, koji su realizatori projekta.

   

 

Obezbeđeno je 60 paketa za pedeset porodilja u opštini Lebane, koji sadrže zdravu hranu i pamučne pelene. 

https://www.facebook.com/infocentarjug/videos/346600922627608/

 

Socijalno preduzeće Radanska RUŽA doo Lebane i Udruženje žena Ruža Lebane, povodom završetka Javnih radova koje je finansirala Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Lebane ukazuje na značaj ove akcije. Tokom javnih radova zaposlene su dve žene sa invaliditetom kao i dve žene iz kategorije teže zapošljivih grupa stanovništva. Ukupna vrednost zavnih radova bila je 360.000 dinara.

   

   

Opština Lebane, u cilju promovisanja populacione politike, nataliteta i pomoći i podrške roditeljima i deci, dodeljuje besplatne užine u osnovnim školama za treće i svako naredno dete, besplatan prevoz za đake, besplatan vrtić za treće i svako naredno dete, besplatne časove baleta pri Domu kulture za treće dete, besplatnu članarinu u lebanskoj biblioteci.

U drgoj polovini aprila meseca porodiljama će biti isplaćena  novčana pomoć u iznosu od po 20 hiljada dinara i poklon paket za novorođenčad. Napomenula bih i da će uskoro biti realizovan projekat Udruženja Pokret za decu pod nazivom Tri plus, koji majkama sa troje i više dece omogućuje razne popuste i pogodnosti, kako širom Srbije, tako i kod nas na lokalu. U narednom periodu pozivaćemo majke sa troje i više dece na potpisivanje saglasnosti za izdavanje kartice Tri plus – kazala je Nataša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Lebane.

(ICJ)