Jablanički okrug Vesti

Pokret Dveri predstavio danas u Leskovcu svoj novi politički proglas

Pokret Dveri predstavio je danas u Leskovcu svoj novi politički proglas “Promena sistema – sigurnost za sve” u pet tačaka koji je najavljen kao “novi iskorak u daljem samostalnom delovanju tog pokreta do sledećih izbora“, kazao je tim povodom na pres konferenciji predsednik pokreta Boško Obradović.

Upućen je i poziv svakom građaninu da se vrati u politiku “jer demokratija više ne funkcioniše”. Lider Dveri Boško Obradović naveo je da su tačke proglasa: “ti odlučuješ – obnova demokratije, ti kontrolišeš – pravna odgovornsot, ti čuvaš – za zeleni patriotizam i novo selo, ti živiš – za novi grad po meri čoveka i porodice i ti ostaješ – ovo je zemlja za svu našu decu”.

Obradović je rekao da je proglas poziv na promenu političkog sistema, odnosno prelazak na participativnu demokratiju u kojoj  će poslanici  biti “narodni, a ne partijski”.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković istakla je da se donošenje odluka mora vratiti u ruke građana tako što će biti favorizovani oblici neposredne demokratije, referendumi i narodne inicijative i obavezna lustracija.

Kako je rečeno na ovoj pres konferenciji Srspki pokret Dveri će do izbora koji su zakazani za april 2022. na političkoj sceni nastupati samostalno, a predsednik pokreta Boško Obradović izneo je stav da se bojkot proteklih izbora pokazao kao opravdan i da to potvrđuje limitirana vlada koja se formira na period od godinu i po dana.

 

Kraj