Društvo Jug Srbije Srbija Vesti

Policija nastavlja kontrole i za vreme Božića i Srpske nove godine, akcenat i dalje na kontroli alkohola

U saobraćaju je zabeležen manji broj saobraćajnih nesreća za vreme novogodišnjih praznika nego ranijih godina. Policija nastavlja kontrole i za vreme Božića i Srpske nove godine. Akcenat je i dalje na kontroli alkohola.

 

U saobraćaju se očekuju velike migracije između Božića i Nove godine jer mnogi odlaze iz Beograda ili dolaze u prestonicu.

Nedeljko Munjaz iz Saobraćajne policije je rekao za RTS da je statistika pred Novu godinu i nakon toga bila povoljnija nego prethodnih godina i da se u toku dva dana dogodilo 88 saobraćajnih nezgoda, od toga 71 sa materijalnom štetom.

„Pet lica je zadobilo teške povrede, a 17 je bilo sa lakšim povredama“, rekao je Munjaz istakavši da je bila pojačana kontrola alkohola i da je pet osoba bilo zadržano na trežnjenju zbog koncentracije alkohola od 1,20.

Ceo januar posvećuje se bezbednosti saobraćaja. Munjaz kaže da je to aktivnost koju sprovode permanentno, a policijski službenici koji vrše kontrolu saobraćaja u obavezi su da vrše i alkotestiranja.

Prema njegovim rečima, testiranje na drogu je selektivna aktivnost koja se obavlja na određenim lokacijama u saradnji sa kriminalističkom policijom.

„Naša aktivnost je na državnim putevima, tu će se meriti brzina kretanja vozila i da na taj način sprečimo neke druge posledice koje mogu da nastanu u takvim situacijama. Savetujem vozačima da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju i na stanje kolovoza zbog moguće poledice „, rekao je Munjaz.

Izvor: RTS