Jablanički okrug Leskovac Vesti

Policijska uprava u Leskovcu danas u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ organizovala druženje sa mališanima svih uzrasta

Policijska uprava u Leskovcu je danas u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ na platou ispred Osmospratnice i u gradskom parku organizovala druženje sa mališanima svih uzrasta koji su se uz igru i razgovor sa policijskim službenicima upoznali sa radom policije, ali i sa osnovama bezbednosti.

На слици може бити: 9 особа, гужва и текст

„PU u Leskovcu je u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ organizuje druženje mališana i policijskih službenika kako bi se upoznali sa osnovama bezbednosti prilikom igre. Bezbednost dece je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova i cilj je da se kroz timski rad više državnih organa stvori pozitivna atmosfera u školama, da se osigura bezbednost dece i da deca imaju bezbednu i kvalitetnu nastavu u svojim školama. Cilj je da deca prepoznaju razne oblike diskriminacije, nasilja, da budu bezbedna u saobraćaju i kako da postupaju u vanrednim situacijama. Cilj je projekta i da deca steknu poverenje u policiju“ rekao je Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave u Leskovcu.

„Prvog septembra školsko zvono se oglasilo ne samo za učenike i nastavnike, već i za pripadnike policije koji se nalaze u svim školama na teritoriji grada. Od posebne je važnosti to što su tokom leta pohađali dodatne obuke i stekli kompetencije za postupanje prema deci, prepoznavanje rizika po decu u blizini škola i reagovanje na iste. Kao lokalna samouprava svoj doprinos bezbednosti dajemo i kroz ograđivanje školskih dvorišta, nastavljamo saradnju sa policijskom upravom i svim relevantnim činiocima i nastavićemo da radimo na tom polju. Zajedničkim delovanjem svih nas stvaramo bezbedno i sigurno okruženje u kome učenici mogu nesmetano da razvijaju svoje potencijale, što je naš zajednički cilj“ rekla je Brankica Stamenković, član Gradskog veća.

На слици може бити: 1 особа, гужва и текст

Infocentar/Grad Leskovac