Medveđa Vesti

Politički savetnik ambasade Indonezije u Medveđi

Opštinu Medveđa posetio je Widya Parsaoran Gultom, politički savetnik ambasade Indonezije a cilj ove posete je upoznavanje sa resursima iz Indonezije.
I ako je kulturna razlika između Indonezije i Srbije velika, Indonezija predstavlja Medveđu u velikom, zbog svoje multietničke strukture.

DSCN3829
Widya Parsaoran Gultom, politički savetnik ambasade Indonezije, izrazio je svoje oduševljenje suživotom između svih verskih i nacionalnih zajednica u opštini Medveđa.

DSCN3828
Gultom je ovom prilikom pozvao predsednika Arsića i njegove saradnike, da prisustvuju sastanku sa privrednicima iz Indonezije u Beograd, gde bi lično upoznali privrednike iz Indonezije sa mogućnostima ulaganja u Medveđi.

DSCN3842
„U srdačnom i prijateljskom razgovoru dogovorili smo naredni susret za maj mesec u Sijarinskoj banji, gde bi se oni predstavili sa kulturnim vrednostima Republike Indonezije, kao i njihov folklor koji već postoji u našoj zemlji. Oni su na ovom sastanku izrazili želju da se međunarodna saradnja uspostavi i ostvari“ – rekao je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.