Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Pčinjski okrug Srbija Vesti

Potpisan sporazum o saradnji PKS – RPK Leskovac i PKRS – PPK Bijeljina

Područna privredna komora Bijeljina u saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Leskovac organizovala je 14. marta konferenciju „Zaštita geografskog porekla i brendiranje domaćih proizvoda“ u Etno selu Stanišići u Bijeljini.

Konferencija je organizovana kako bi se kroz panel diskusiju sa relevantnim sagovornicima i predstavnicima institucija podstakle i ubrzale dalje aktivnosti u ovoj oblasti. Zaštita proizvoda geografskom oznakom ili imenom porekla donosi brojne prednosti kako proizvođača i potrošača, tako i za celokupno geografsko područje sa kojeg proizvod sa zaštićenom oznakom i potiče.

Pre početla konferencije u prostorijama PKRS – PPK Bijeljina, Goran Jović, direktor PKS – RPK Leskovac, potpisao je Sporazum o saradnji sa predsednikom PKRS – PPK Bijeljine, Stevom Savićem.

Sporazum je potpisan kako bi se unapredio privredni ambijent i povezali privrednici dve regije.

Saradnja će obuhvatati razmenu iskustava i sprovođenje zajedničkih aktivnosti i edukacije, organizaciju stručnih skupova i poslovnih događaja, kao i saradnju na izradi i realizaciji projekata, saopštavaju iz PKS – RPK Leskovac.

infocentarjug.rs

 

Uživo

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.