Hronika Lebane Medveđa Sijarinska banja Vesti

Požar u Lebanu – Izgoreo kamion preduzeća Trace PZP Vranje

Kako saznaje Info centar juga u garaži lebanskog punkta preduzeća Trace PZP Vranje, sinoć oko 22 sata izgoreo je kamion a ovu informaciju, za naš portal ICJ, potvrdio je Dragan Kovinić, upravnik RJ Leskovac.

„Naši radnici su u 15 časova uobičajno parkirali vozilo u garažu i otišli kući. Večeras oko 22 sata komšije su primetili dim i vatru, koja izilazi iz garaže i odmah pozvali vatrogasce. Pričinjena je velika materijalna šteta ali na sreću nema ljudskih žrtava. Kamion je izgoreo u potpunosti i predpostavljamo da je do požara došlo zbog instalacije na vozilu. Inače, ovo je jedino vozilo koje je pokrivalo dve opštine, Lebane i Medveđu, u toku letnje sezone a po potrebi na ispomoć u zimskom periodu dolazilo je i drugo vozilo iz Leskovca“ – kazao je Kovinić.

Punkt Lebane održava puteve od sela Bošnjace do Mutivode, prvi B državni put, i stare regionalne puteve a to su: Lebane – Caričin Grad – Slišane, Lebane Grgurovce – Ključ, Lebane – Medveđa – Gajtan i Maćedonce – Sijarinska banja. Ovo jedino vozilo služilo je isključivo za prevoz radnika i alata.

Deo Lebana na kratko je ostao bez struje. Brzom intervencijom lebanskih vatrogasaca požar je lokalizovan.

(ICJ)