Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

„Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ organizovalo druženje sa decom u duhu pravoslavlja na pravoslavni praznik

Na veliki pravoslavni praznik Sv. Apostol Luka i Sv. Petar Cetinjski, „Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava“ u saradnji sa igraonicom „Ostrvo zabave“ održalo je druženje u duhu pravoslavlja.

„Veliki broj dece prisustvovao je ovom druženju gde smo zajedno sa decom govorili o stvaranju čoveka, gde smo bojili pravoslavne bojanke, gledali biblijski crtani film i naravno imale slobodne aktivnosti, tj vreme za igru. Na kraju svako dete je dobilo simboličan poklon (Krstić, brojanicu i ikonicu). Na ovaj način smo zaštitili našu decu od učestvovanja u paganskim običajima, a ujedno smo učestvovali u očuvanju naše pravoslavne vere i tradicije. Zahvaljujemo se roditeljima koji su se odazvali, koji su doveli svoju decu, verujemo da im se druženje dopalo.Veliko hvala sveštenstvu crkve „Usekovanje glave svetog Jovana Krstitelja“ iz Lebana i sveštenstvu crkve „Svete mučenice Paraskeve“ iz Bošnjaca na donaciji krstića, ikonica i brojanica. Slava Bogu!“ – stoji u saopštenju Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava.

 

FOTO GALERIJA

   

   

   

(Info centar juga)