Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predsednik Bogdanović đacima prvacima u Lebanu i Bošnjacu uručio novčanu čestitku i prigodne poklone

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, sa svojim saradnicima, danas je posetio osnovne škole Radovan Kovačević Maksim u Lebanu i Radoje Domanović u Bošnjacu i tom prilikom đacima prvacima uručio poklone. Svako dete koje polazi u prvi razred dobilo je poklon čestitku u iznosu od po 5.000 dinara, ranac, naočare za sunce i komplet maske za lice.

   

   

   

U osnovnoj školi Radovan Kovačević Maksim u Lebanu stariji đaci pripremili su priredbu u znaku dobrodošlice za svoje nove drugove. Đake prvake i njihove roditelje pozdravio je predsednik opštine Ivan Bogdanović.

Dobrodošlicu i uspešnu školsku godinu svim đacima poželeo je i direktor osnovne škole Radovan Kovačević Maksim, Nebojša Đorđevića. On se ovom prilikom u svoje i u ime đaka prvaka zahvalio lokalnom rukovodstvu, posebno predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću, na svim poklonima koji su danas uručeni đacima.

Prigodni pokloni uručeni su i svim prvacima u osnovnoj školi Radoje Domanović u Bošnjacu. Direktor škole Goran Pejković zahvalio se predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću na poseti i vrednim poklonima a đacima poželo puno petica.

   

    

Na teritoriji opštine Lebane sutra će u prvi razred krenuti 171 đak. U centaralnim školama nastava počinje tačno na vreme, od 7:30 za đake od prvog do četvrtog razreda i od 13 sati za đake od petog do osmog razreda, po modelu nastave koji podrazumeva časove od 45 minuta i kompletna odeljenja u učionicama. U isturenim odeljenjima nastava za sve đake odvijaće se u prepodnevnoj smeni. Od ove godine novina je da školska godina počinje intoniranjem državne himne „Bože pravde“.

Ono što je jako važno, od ove godine opština Lebane obezbedila je besplatan linijski prevoz za sve đake iz Togočevca, gde nikada do sada nije bilo linijskog prevoza, iz Cekavice, Malog Vojlovca, Donjeg Vranovca i Velikog Vojlovca. Kako je u izjavi za naš portal rekao predsednik opštine Ivan Bogdanović u toku ove nedelje, a u dogovoru sa meštanima iz MZ Šumane, biće potpisan ugovor sa autoprevoznikom kako bi besplatan prevoz dobila i deca iz Šumana.

Kako je danas najavljeno iz kabineta predsednika opštine Lebane u toku sutrašnjeg dana novčana poklon čestitka, ranac, naočare za sunce i komplet maske za lice biće uručene svim prvacima u osnovnoj školi Vuk Karadžić u Lebanu, kao i u isturenim odeljenjima na teritoriji opštine Lebane.

infocentarjug.rs