Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Predstavnici Ministarstva privrede obilazili završene radove u Lebanu – Od ponedeljka novo asfaltiranje za još 3 ulice

Predstavnici Ministarstva privrede posetili su opštinu Lebane i tom prilikom obišli dosadašnje završene radove, po projektu „Gradimo zajedno“ iz 2017. godine ali ovo nije bio jedini razlog posete ovoj opštini.

Predstavnici Ministarstva privrede posetili su opštinu Lebane i tom prilikom obišli dosadašnje završene radove, po projektu „Gradimo zajedno“ iz 2017. godine, u Nemanjonoj ulici, Togočevcu i Pertatu. Radovi su završeni po planu i u dogovorenom roku, ispoštovane su sve zakonske procedure. Za narednu godinu planiramo asfaltiranje preostalih 24 ulica u Lebanu a za šta ćemo aplicirati kod ovog ministarstva“ – kazao je Boban Pejić, zamenik predsednika opštine Lebane.

  • Tokom današnjeg sastanka, predstavnici Ministarstva privrede potpisali su ugovor sa opštinom Lebane i izvođačima radova za početak rekonstrukcije tri saobraćajnice i to: Geglja – Lalinovac, Donje Vranovce – Malo Vojlovce i dve ulice u mesnoj zajednici Ćenovac. Vrednost radova je oko 14 miliona dinara bez PDV-a. Polovinu finansira Ministarstvo privrede a drugu polovinu lokalna samouprava.

  • Izvođač radova je preduzeće „Trace“ PZP Vranje.

  • Kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju sa svim dozvolama za ove mesne zajednice, a na inicijativu predsednika mesnih zajednica i njihovi žitelja, izradilo je i obezbedilo JP „Lebane“ .

„Danas smo imali primopredaju završenih radova sa predstavnicima Ministarstva privrede, po konkursu iz 2017. godine a to su ulice u Togočevcu, 8. Novembar i Nemanjina ulica u Lebanu i jedna ulica u Pertatu. Ispoštovane su sve zakonske procedure i rokovi,što nam je potvrdila i Milena Davidović ispred pomenutog ministarstva. Moram da napomenem da smo imali malih problema u Nemanjinoj ulici jer su nam posao otežavali loši vremenski uslovi. U toj ulici izvršena je i rekonstrukcija vodovodne mreže, u dužini od 410 metara, koja nije bila u planu“ – rekao je Zlatko Nedeljković, direktor JP „Lebane“.

Lalinovac
Vranovce
Ćenovac

Izvođači radova preduzeća „Trace“ PZP Vranje obavezalo se ugovorom da će, u narenih 60 kalendarskih dana (počev od ponedeljka 09. jula) ulice: Geglja – Lalinovac, Donje Vranovce – Malo Vojlovce i dve ulice u mesnoj zajednici Ćenovac biti završene po planu i dinamici.

„Sa opštinom Lebane smo do sada imali uspešnu saradnju i verujem da će tako biti i ovog puta. Tačno je da smo imali malih poteškoća u Nemanjinoj ulici ali izvoditi radove u zimskim uslovima je zaista teško. Pored toga u Nemanjonoj ulici nije planirana rekonstrukcija vodovodne mreže, ali je tu bila azbestna linija i rekonstrukcija vodovone mreže je bila neophodna da bi se asfaltiranje završilo“ – kazao je Dragan Kovinić, rukovodilac radne jedince preduzeća „Trace“ PZP Vranje.

 

(ICJ)