Jug Srbije Lebane Vesti

Predstavnici Vlade RS i vlasnik kompanije "ORMO" 16. maja u Lebanu

Po osnovu prve faze ugovora za adaptaciju i rekonstrukciju proizvodne hale nekadašnje fabrike „15 maj Eksportekst“  danas će i zvanično biti potpisan ugovor sa izvođačem radova građevinskim preduzećem “ROOFS“ iz Beograda. 

Radovi počinju, uz svu urednu i zakonom propisanu dokumentaciju, sa sutrašnjim danom. Juče je završen konkurs po osnovu druge faze rekonstrukcije i adaptacije objekta, za elektro radove gde je izabran najpovoljniji ponuđač sa kojim će , u zakonskom roku, predsednik opštine Lebane Zoran Ilić potpisati ugovor.

Iz kabineta predsednika opštine Lebane najavljuju da će 15. maja u  Vladi Republike Srbije biti održan sastanak sa vlasnikom „ORMO YIN GROUP“ iz Turske i predstavnicima Vlade RS u vezi dalje ali i proširenja saradnje sa ovom turskom kompanijom.

Nakon posete Beogradu vlasnik  „ORMO YIN GROUP“  iz Turske sa svojim saradnicima boraviće u Lebanu 16. i 17. maja gde će se sastati sa predsednikom opštine Lebane Zoranom Ilićem i predstavnicima lokalne samourave. Pored nadgledanja i obilaska fabrike, obaviće se i preliminarni razgovori po kadrovskom pitanju odnosno zapošljavanja radnika.

Ovo je veliki privredni pomak koji je postignut zahvaljujući lokalnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom opštine a sve u saradnji sa predstavnicima Vlade RS i njihovim inženjerskim timom.
Kako je predsednik opštine Zoran Ilić rekao, Lebane se polako ali sigurno budi iz privredne učmalosti , što će u narednom periodu dokazati i potvrditi zapošljavanjem još većeg broja ljudi, dovođenjem novih investitora koji će ulagati u opštinu Lebane.