Vesti

Preminuo Predrag Cune Gojković

Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, bio je srpski pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama.

Nadimak „Cune“ je dobio, kako je sam objasnio u emisiji „Balkanskom ulicom“ Radio-televizije Srbije, po majčinom dozivanju „Odi da te majka cune“. U početku karijere bio je poznat po izvođenju meksikanskih pesama, pa zatim zabavnih i naročito narodnih pesama. Pored toga, igrao je uglavnom epizodne uloge u nekoliko televizijskih serija i filmova.

Cune je 2013. godine doživeo šlog od kog se dugo oporavljao, a 2015. se pojavio na dodeli nagrada u Udruženju kompozitora, a iako se otežano kretao, uz pomoć štapa i usporeno govorio, ni u jednom trenutku nije gubio volju za životom i smisao za humor. Njegovi najpoznatiji hitovi su: Kafu mi draga ispeci, Aj čija frula, Ljubav mi srce mori, Sonja, Oprostite drugovi svirači, Dunave moje more, Zapevajte pesme stare, Janičar, Nevena i mnoge druge.

U novembru 2015. godine je rekao za „Večernje novosti“ da neće više pevati i tako završio pevačku karijeru posle više od pola veka.

Iza sebe ostavio je suprugu i dve ćerke.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube