Vesti

Privedeno osmoro stranih državljana zbog neovlašćenog snimanja i pokušaja neovlašćenog ulaska u vojne objekte

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, lišili slobode osmoro stranih državljana zbog neovlašćenog snimanja i pokušaja neovlašćenog ulaska u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

Vulin je rekao da nadležne službe rade na rasvetljavanju ovih događaja, napomenuvši da će javnost biti obaveštena kada budu doneti odgovarajući zaključci.

Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, naglasio je on, dodajući da ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen.

Prema njegovim rečima, građani mogu da budu mirni, jer su svi nadležni organi veoma efikasni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog građanina.

Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava, naveo je ministar.