Društvo Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Privode se kraju radovi na asfaltiranju ulice Boračka u Bobištu

Privode se kraju radovi na asfaltiranju ulice Boračka u Bobištu u dužini od 183 metra, za šta je iz budžeta grada opredeljena suma od 2,9 miliona dinara. Izvođač radova je Perica Jović AB Kop iz Vlasotinca.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao pomenute radove i tom prilikom istakao da je naseljeno mesto Bobište jedno od najvećih u Leskovcu u kom se sve više ljudi doseljava i povećava natalitet.

„Evo danas smo u Boračkoj ulici, koja jeste mala ali veoma značajna za građane Bobište. Ovim pokazujemo da ne vodimo računa samo o glavnim ulicama i centru grada, već i periferiji, o velikim naseljenim mestima kao što je upravo Bobište, ali i Ančiki, Bratmilovce, Stopanje, Vinarce, ali i da su, kako veliki, tako i mali putevi, od vitalnog značaja za život naših sugrađana“, kazao je Cvetanović i zahvalio se građanima Bobišta koji pružaju konstantnu podršku i imaju razumevanja, i dodao da je grad bio tu za njih da pomogne u vreme poplava, da je uređena i glavna ulica.

Kako je naglasio Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, urađena je kompletno nova kolovozna konstrukcija, postavljen tampon od šljunkovitog materijala, ugrađen je ivičnjak, nivelisane su vodovodne kape, i šaht poklopci, i na taj način je rešeno odvodnjavanje, a danas se završava asfaltiranje i ugradnja jednog sloja asfalta.

U ime žitelja ulice Boračka govorila je Andrijana Vasić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i zahvalila se gradonačelniku Cvetanoviću na investiciji koja je od velike važnosti za meštane te ulice i tog kraja, da je to ulica koja je veoma prometna i da kroz nju prolazi oko 200 njenih sugrađana, oko 50 domaćinstava je koristi, oko 30 dece i nekoliko trudnica, i upravo je zbog toga važna.