Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Pronađena starica iz Stuble koja je juče nestala

Sedamdeset sedmogodišnja starica Dragica Radulović iz Stuble koja je nestala juče oko 12 sati pronađena je jutros u šumi, u ataru ovog sela, zahvaljujući lovcima iz Udruženja ,, Podgora“ Bojnik.

Potraga za staricom, čiji je nestanak prijavljen bojničkoj policiji juče u popodnevnim časovima kada je izašla iz kuće i otišla u nepoznatom pravcu, trajala je čitavu noć, a u potragu su bili uključen i meštani.

Dvadesetak lovaca iz Udruženja ,,Podgora“ jutros se podelilo u dve grupe, a iznemoglu staricu pronašao je četrnaestogodišnji učenik Marko Tasić iz Stuble . Marko je za televiziju 4S  kazao da izuzetno dobro poznaje šumski teren što mu je i pomoglo u potrazi, a kada je u šumi naišao na staricu ona je bila promrzla i iznemogla.

Grujica Grujić, učitelj osnovne škole u Stubli, koji je i član Udruženja lovaca ,,Podgora” podvlači da je obavešten o nestanku starice jutros i da se odmah odazvao pozivu svojih kolega lovaca da se organizuje potraga. On ističe da je dužnost lovaca,  jer poznaju teren, da pokažu i humanost na delu.

Nakon pronalaska iznemogle starice obaveštena je policija, ali i Dom zdravlja Bojnik. Starici je ukazana medicinska pomoć i odmah nakon toga puštena je kući. Ekipa televiyije 4S imala je priliku da se na licu mesta i uveri da je starica sada u dobrom zdravstvenom stanju.

Požrtvovanost lovaca iz Udruženja ,,Podgora” za svaku je pohvalu, a posebno za mlađanog Marka Tasića koji bi za ovakvo prisebno i hrabro držanje mogao da ponese i titulu najhumanijeg podviga u Srbiji.

 

Tv 4S/Info centar juga