Bojnik Crna Trava Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Vesti Vlasotince

Protiv lica koja izazovu požar, biće podnošene prekršajne prijave

I pored mnogobrojnih apela građanima da se uzdrže od spaljivanja trave, niskog rastinja, strnjišta i drugih zapuštenih i zakoravljenih površina, vatrogasno spasilačke jedinice u Leskovcu i područne vatrogasno spasilačke jedinice u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, imaju povećan broj intervencija na požarima na otvorenom prostoru u predhodnom periodu.

Ovim požarima su zahvaćeni voćnjaci kao i obrađene poljoprivredne površine i šume što prouzrokuje i materijalnu štetu.

Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje  strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru  i spaljivanje biljnih ostataka, kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200m od ruba šume.

Kako je dnevna tempertura veoma visoka za ovaj period godine i kako je početak poljoprivrednih radova, a najvaljena je i povišena dnevna temperature:

APELUJEMO NA SVE GRAĐANE DA SE MAKSIMALNO UZDRŽE OD SPALJIVANJA TRAVE, RASTINJA I SMEĆA NA OTOVORENOM PROSTORU, KAKO NE BI IZAZVALI POŽAR.

Protiv lica koja izazovu požar, biće podnošene prekršajne prijave, navodi se u saopštenju Odeljenja za vanrene situacije u Leskovcu.

 

(Kraj)

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. A sta da se radi sa otpadom od na primer malina??? Da se ostavi i da se talozi???

Komentarisanje je zatvoreno.